Fysieke infrastructuur


Het verwerken van instructies zodat deze conform de service levels kunnen worden uitgevoerd (TechnologyService) Verwerking Het bieden van een virtuele omgeving waarin meerdere besturingssystemen kunnen draaien op een fysieke machine. (TechnologyService) Machine-virtualisatie Het verwerken van instructies op een fysieke verwerkingseenheid. (TechnologyService) Instructie-verwerking Het digitaliseren van fysieke documenten, afdrukken van documenten en vermenigvuldigen van documenten. (TechnologyService) Reproduceren Het via telefoon communiceren, zowel vast als mobiel. (TechnologyService) Telefoneren Het verzenden of ontvangen van beeld en/of geluid. (TechnologyService) Audiovisueel Het fysiek opslaan van gegevens (TechnologyService) Opslag Opslag die alleen werkt met ruwe date en geen kennis heeft van bestanden. (TechnologyService) Block-gebaseerde opslag Opslag die werkt op het niveau van bestanden en folders. (TechnologyService) Bestands-gebaseerde opslag Het opslaan van gegevens in minder bits dan waarin ze zijn aangeleverd, bijvoorbeeld door duplicaten van gegevens maar één keer op te slaan. (TechnologyService) Opslag-compressie Een kopie maken van gegevens zodat in geval van verstoringen deze weer teruggeplaatst kunnen worden. (TechnologyService) Backup Opslag die niet meer gewijzigd kan worden en lange tijd bewaard moet worden (TechnologyService) Archivering TechnologyService Netwerk Het routeren van berichten naar netwerksegmenten (TechnologyService) Netwerk-routering Het bundelen van meerdere fysieke netwerkverbindingen tot één samengestelde netwerkverbinding. (TechnologyService) Netwerk-aggregatie Het verspreiden van inkomende berichten over meerdere IT systemen. (TechnologyService) Netwerk load balancing Het automatisch omleggen van de netwerkroutering op het moment dat een specifiek IT-systeem niet meer beschikbaar is. (TechnologyService) Netwerk failover Verbinding die een beperkte afstand overbrugt (TechnologyService) Lokale verbinding Verbinding die grote afstanden overbrugt (TechnologyService) Verre verbinding Het combineren van meerdere analoge signalen of digitale gegevensstromen in één signaal over een gedeeld medium. (TechnologyService) Netwerk-multiplexing De volledige softwarematige reproductie van een fysiek netwerk (ook wel: interne virtualisatie). (TechnologyService) Netwerk-virtualisatie Het transporteren van gegevens in minder bits dan waarin ze zijn aangeleverd, bijvoorbeeld door duplicaten van gegevens maar één keer te verzenden. (TechnologyService) Netwerk-compressie Het beïnvloeden van de snelheid waarmee specifieke netwerkberichten worden afgeleverd. (TechnologyService) Netwerk-sturing Verbinding tussen apparaten dichtbij één enkele persoon. (TechnologyService) Persoonlijke verbinding retrieval of numeric values given the associated names (TechnologyService) Name resolution Deze svg is op 08-11-2019 01:19:17 CET gegenereerd door ArchiMedes © 2016-2019 XL&Knowledge. ArchiMedes 08-11-2019 01:19:17 CET


Originele kleuren
ArchiMate basiskleuren
   


Netwerk

TechnologieserviceBeschrijving
Netwerk load balancingHet verspreiden van inkomende berichten over meerdere IT systemen.
Netwerk-routeringHet routeren van berichten naar netwerksegmenten
Persoonlijke verbindingVerbinding tussen apparaten dichtbij één enkele persoon.
Verre verbindingVerbinding die grote afstanden overbrugt
Netwerk-compressieHet transporteren van gegevens in minder bits dan waarin ze zijn aangeleverd, bijvoorbeeld door duplicaten van gegevens maar één keer te verzenden.
Netwerk-virtualisatieDe volledige softwarematige reproductie van een fysiek netwerk (ook wel: interne virtualisatie).
Netwerk failoverHet automatisch omleggen van de netwerkroutering op het moment dat een specifiek IT-systeem niet meer beschikbaar is.
Lokale verbindingVerbinding die een beperkte afstand overbrugt
Netwerk-aggregatieHet bundelen van meerdere fysieke netwerkverbindingen tot één samengestelde netwerkverbinding.
Netwerk-multiplexingHet combineren van meerdere analoge signalen of digitale gegevensstromen in één signaal over een gedeeld medium.
Netwerk-sturingHet beïnvloeden van de snelheid waarmee specifieke netwerkberichten worden afgeleverd.
Name resolutionretrieval of numeric values given the associated names

Verwerking

TechnologieserviceBeschrijving
ReproducerenHet digitaliseren van fysieke documenten, afdrukken van documenten en vermenigvuldigen van documenten.
AudiovisueelHet verzenden of ontvangen van beeld en/of geluid.
TelefonerenHet via telefoon communiceren, zowel vast als mobiel.
Machine-virtualisatieHet bieden van een virtuele omgeving waarin meerdere besturingssystemen kunnen draaien op een fysieke machine.
Instructie-verwerkingHet verwerken van instructies op een fysieke verwerkingseenheid.

Opslag

TechnologieserviceBeschrijving
ArchiveringOpslag die niet meer gewijzigd kan worden en lange tijd bewaard moet worden
Opslag-compressieHet opslaan van gegevens in minder bits dan waarin ze zijn aangeleverd, bijvoorbeeld door duplicaten van gegevens maar één keer op te slaan.
BackupEen kopie maken van gegevens zodat in geval van verstoringen deze weer teruggeplaatst kunnen worden.
Block-gebaseerde opslagOpslag die alleen werkt met ruwe date en geen kennis heeft van bestanden.
Bestands-gebaseerde opslagOpslag die werkt op het niveau van bestanden en folders.

XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

XL&Links