ArchiXL referentiearchitectuur

(Doorverwezen vanaf ArchiXL referentiearchitectuur)

De ArchiXL architectuurkennisbank is een verzameling (referentie) architecturen gebaseerd op kennis en ervaring van de consultants van ArchiXL. Gebruik hem om je eigen enterprise-architectuur of referentie-architectuur een jumpstart te geven.

Per referentie architectuur heeft u ook de mogelijkheid om een bestand te downloaden op basis van het Open Group Archimate Exchange Format (AMEFF). U kunt dit bestand dan inlezen in de door u gebruikte architectuurmodelleeromgeving.

Hoe gebruik je een referentie-architectuur?

Architectuurprincipes

Over architectuurprincipes

Architectuurprincipes zijn een kernonderdeel van een enterprise architectuur. Ze richten zich op de essentie en bieden een stabiel handvat voor veranderingen in organisaties.

Leer hoe je architectuurprincipes toepast

Wil je voor jouw organisatie architectuur principes gaan vaststellen? Dan bieden wij met een brede set aan principes een goede start die je aan kunt passen voor je eigen context.

Inleiding architectuurprincipes

Generieke IT referentiearchitectuur

De ArchiXL generieke IT referentiearchitectuur is een generieke architectuur gebaseerd op kennis en ervaring van de consultants van ArchiXL. Gebruik hem om je eigen enterprisearchitectuur of referentiearchitectuur een jumpstart te geven.

Hoe gebruik je deze referentiearchitectuur?
Hoe is deze referentiearchitectuur gestructureerd?

Architectuurbesturing

Biedt organisaties de helpende hand bij het inrichten van de architectuurfunctie ("architecture governance").
Dit model bevat: de strategische veranderketen en daarvoor benodigde competenties, processen, producten en meer.

Referentiemodel Architectuurbesturing