--

Betrouwbaarheid wijzigingen

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementMutaties worden betrouwbaar gecommuniceerd
MotivatieTekstWijzigingen mogen niet zomaar verloren gaan. Gebruikers dienen erop te kunnen vertrouwen dat wijzigingen die zij aanbrengen worden doorgevoerd in alle relevante administraties. Er worden daarom hoge eisen gesteld aan de wijze waarop wijzigingen worden gecommuniceerd.
ImplicatieTekstBerichten die gericht zijn op het melden van mutaties worden verstuurd via een transportmechanisme dat een garantie op aflevering biedt zoals een message queue. Alle schakels in de communicatie van mutaties zijn transactioneel, ook de gebruikte message queues. Als er geen gebruik kan worden gemaakt van transactionaliteit dan moeten services idempotent zijn, zodat ze net zolang kunnen worden aangeroepen totdat er een bevestiging is ontvangen. Indien er fouten optreden in de verwerking van mutatieberichten is dit de verantwoordelijkheid van de ontvangende applicatie.
ArchitectuurdomeinData, Application, Technology
ThemaApplicatie-integratie
KwaliteitseigenschapReliability


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links