Schaalbare infrastructuur

Versie door 127.0.0.1 (overleg) op 12 nov 2021 om 11:50 (SmartConnect import, batch-id = Generieke Architectuurprincipes.xml-20211112104839)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
ArchiMate-element Schaalbare infrastructuur
ArchiMate_Principle.png
Elementtype  : Principle
Element-id  : Id-56778ba5-a7c1-20b0-9c8a-7edb7ddeee21
ArchiMate-model  : Generieke Architectuurprincipes
Label  : Schaalbare infrastructuur
Statement  : De IT-infrastructuur is schaalbaar
MotivatieTekst  : Door een schaalbare IT-infrastructuur in te richten kunnen dit soort ontwikkelingen snel worden ondersteund en worden desinvesteringen zoveel mogelijk voorkomen. IT systemen aanschaffen op de maximale toekomstige capaciteit is relatief duur aangezien de capaciteit nog niet direct nodig is en prijzen in de toekomst zullen dalen.
ImplicatieTekst  : IT-systemen worden geselecteerd op hun ondersteuning voor schaling. Het capacity management proces is ingericht. IT systemen worden geschaald op de huidige volumes en de volumegroei wordt periodiek ge-evalueerd. Er wordt overeenstemming bereikt over een afdoende overcapaciteit om te kunnen voldoen aan korte termijn, onvoorspelbare groei. Er wordt bij verwachte extreme piekbelastingen overwogen om gebruik te maken van clouddiensten om deze pieken op te vangen. Er zal mogelijk een iets hogere eerste investering nodig zijn om schaalbaarheid mogelijk te maken.
Architectuurdomein  : Technology
Kwaliteitseigenschap  : Efficiency
ArchiMate-views  : 
Relaties  :