--

Ondersteuning gebruikersflexibiliteit

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementDe IT-infrastructuur biedt generieke koppelvlakken om gebruikersflexibiliteit te ondersteunen
MotivatieTekstGebruikers willen zelf kunnen kiezen en veel invloed hebben op de inrichting van hun werkomgeving. Zij willen ook graag hun eigen apparatuur kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot de informatievoorziening. Door een ontkoppeling aan te brengen tussen de verantwoordelijkheid van de gebruiker en die van de IT-infrastructuur kan de gewenste gebruikersflexibiliteit maximaal worden ondersteund. Een koppelvlak is een duidelijke gedefinieerde interface met functionaliteit en een (technische) interfacespecificatie. Het levert een dienst die gebruikers aan hun eigen applicaties kunnen verbinden.
ImplicatieTekstEr zijn generieke koppelvlakken gedefinieerd, bijvoorbeeld voor het gebruik van e-mail, virtuele desktops en toegang tot bestanden. De generieke koppelvlakken zijn onderdeel van de producten en dienstencatalogus. We leveren alleen ondersteuning op dat deel van apparaten die door gebruikers zelf worden beheerd dat direct betrekking heeft op het koppelvlak.
ArchitectuurdomeinTechnology
KwaliteitseigenschapUsability


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links