Standaard producten

Versie door 127.0.0.1 (overleg) op 12 nov 2021 om 11:51 (SmartConnect import, batch-id = Generieke Architectuurprincipes.xml-20211112104839)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
ArchiMate-element Standaard producten
ArchiMate_Principle.png
Elementtype  : Principle
Element-id  : Id-b8745b5a-9122-6197-2535-9cb1b0f4ac45
ArchiMate-model  : Generieke Architectuurprincipes
Label  : Standaard producten
Statement  : Er worden alleen standaardproducten of verzamelingen van standaardproducten aangeboden
MotivatieTekst  : Door producten te standaardiseren kan snel worden geleverd tegen een voorspelbare tijd en kosten. Klanten met meer specifieke behoeften worden ook bediend. Hun behoeften zijn altijd te vertalen naar een verzameling van standaardproducten. Ook deze verzameling van standaardproducten kan in een aantal gevallen zelf weer gestandaardiseerd worden.
ImplicatieTekst  : Er is een producten en dienstencatalogus waarin de standaardproducten zijn beschreven. Verzoeken van klanten om producten die niet in de catalogus staan worden vertaald naar een verzameling van onderdelen die wel in de catalogus staan. Producten kunnen worden samengesteld uit andere producten, waarbij het samenstel als één geheel in alle processen en systemen kan worden behandeld. Veelvoorkomende verzamelingen van standaardproducten worden zelf ook als een standaardproduct gedefinieerd. Voor alle standaardproducten zijn er standaardprocessen beschreven, met duidelijke rollen, taken en verantwoordelijkheden en standaard doorlooptijden. Standaardproducten worden zoveel mogelijk via een geautomatiseerd proces afgehandeld, die alleen steekproefsgewijs wordt gecontroleerd.Er wordt niet geïnvesteerd in expertise die nodig is om maatwerkproducten te kunnen leveren.
Architectuurdomein  : Business
Kwaliteitseigenschap  : Reliability, Efficiency
ArchiMate-views  : 
Relaties  :