Kennis is expliciet

Id-b1f70694-d6b9-0b0a-9d7a-efbcdca74a71 /
Versie door 127.0.0.1 (Overleg) op 7 nov 2019 om 16:05 (SmartConnect import, batch-id = Generieke Architectuur Principes.xml-20191107160407)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
ArchiMate-element Kennis is expliciet
ArchiMate_Principle.png
Elementtype  : Principle
Element-id  : Id-b1f70694-d6b9-0b0a-9d7a-efbcdca74a71
ArchiMate-model  : Generieke Architectuurprincipes
Label  : Kennis is expliciet
Statement  : Belangrijke kennis is vastgelegd en laagdrempelig beschikbaar
MotivatieTekst  : Belangrijke kennis moet worden gedeeld en hiervoor is het noodzakelijk dat deze expliciet is gemaakt. Het maakt de organisatie en processen onafhankelijker van individuele medewerkers, waardoor de kans op fouten wordt geminimaliseerd, de continuïteit kan worden gegarandeerd en ook eenvoudiger kan worden opgeschaald. Er kunnen minder specialistische medewerkers worden ingezet op bedrijfsprocessen en delen deze kunnen ook eenvoudiger worden geautomatiseerd.
ImplicatieTekst  : De belangrijkste kennis in de organisatie is expliciet gemaakt in een kennismodel. Er is een kennisbank ingericht waarin dit kennismodel is vastgelegd en waarin de kennis zelf is vastgelegd. De kennisbank wordt laagdrempelig beschikbaar gesteld aan alle relevante medewerkers. Medewerkers worden gestimuleerd om de kennisbank te verrijken. Kennis die volledig is uitgekristalliseerd wordt vastgelegd in een geautomatiseerd kennissysteem die de resulterende kennisregels geautomatiseerd kan toepassen.
Architectuurdomein  : Data
Thema  : Gegevensbeheer
Kwaliteitseigenschap  : Reliability, Usability, Efficiency, Maintainability
ArchiMate-views  : 
Relaties  : 

    XL&Blogs

    XL&Nieuwsbrief

    Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
    ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

    XL&Links