Tijd, plaats en apparaatonafhankelijkheid

Versie door 127.0.0.1 (overleg) op 12 nov 2021 om 11:51 (SmartConnect import, batch-id = Generieke Architectuurprincipes.xml-20211112104839)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
ArchiMate-modellen > Generieke Architectuurprincipes > Principles > Tijd, plaats en apparaatonafhankelijkheid
ArchiMate-element Tijd, plaats en apparaatonafhankelijkheid
ArchiMate_Principle.png
Elementtype  : Principle
Element-id  : Id-5aa8b0be-5338-b5ae-7f54-6ce9244137c6
ArchiMate-model  : Generieke Architectuurprincipes
Label  : Tijd, plaats en apparaatonafhankelijkheid
Statement  : De informatievoorziening is tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk beschikbaar
MotivatieTekst  : Klanten willen op allerlei momenten, plaatsen en manieren toegang kunnen krijgen tot de voor hen relevante informatie. In toenemende mate willen zij daar ook via hun mobiele apparaten toegang tot hebben. Medewerkers hebben soortgelijke behoeften. De behoefte aan tijd- en plaatsonafhankelijk werken is ook een gevolg van een toenemende organisatieoverstijgende samenwerking. Het invullen van deze behoeften verhoogt de kwaliteit van de dienstverlening en zorgt er tevens voor dat de organisatie een aantrekkelijke werkgever is. Het biedt mensen meer flexibiliteit in hun werken. Het verhoogt ook de productiviteit van medewerkers, maakt efficiënter gebruik van gebouwcapaciteit mogelijk en voorkomt onnodig reizen. Het draagt daarmee bij aan een meer duurzame organisatie.
ImplicatieTekst  : Klanten en medewerkers hebben alleen een webbrowser en Internetverbinding nodig om toegang te krijgen tot functionaliteit en gegevens die door de organisatie wordt aangeboden. De gebruikersinterface van websites en -applicaties past zich aan aan de omvang en resolutie van het scherm van het apparaat (responsive design) zodat het op alle apparaten goed zichtbaar en bruikbaar is. De systemen die noodzakelijk zijn om digitale diensten aan klanten te kunnen leveren of mobiele medewerkers te ondersteunen zijn ook ’s avonds en in het weekend beschikbaar. Er is binnen de organisatie een draadloos netwerk met toegang tot Internet en met voldoende capaciteit voor gelijktijdig gebruik van meerdere apparaten per gebruiker.
Architectuurdomein  : Application, Technology
Thema  : Informatiebeveiliging
Kwaliteitseigenschap  : Usability
ArchiMate-views  : 
Relaties  :