Expliciete bewaking

Versie door 127.0.0.1 (overleg) op 12 nov 2021 om 11:49 (SmartConnect import, batch-id = Generieke Architectuurprincipes.xml-20211112104839)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
ArchiMate-element Expliciete bewaking
ArchiMate_Principle.png
Elementtype  : Principle
Element-id  : Id-28206d4c-8295-bb3f-cf8b-666aa8bdef6a
ArchiMate-model  : Generieke Architectuurprincipes
Label  : Expliciete bewaking
Statement  : Alle gebeurtenissen die relevant zijn voor het bewaken van de serviceniveaus worden expliciet bewaakt
MotivatieTekst  : Verstoringen moeten zoveel mogelijk geautomatiseerd worden afgehandeld en gecorrigeerd, ondermeer om beschikbaarheid buiten kantooruren te kunnen garanderen. Daarnaast moet in het algemeen de beschikbaarheid, capaciteit en performance worden bewaakt en moet het mogelijk zijn om de oorzaak van verstoringen te kunnen analyseren. Hiertoe is het belangrijk dat applicaties de juiste informatie loggen om deze analyses uit te kunnen voeren. Zonder deze logging is de detectie en diagnose van problemen zeer tijdrovend of zelfs onmogelijk.
ImplicatieTekst  : Alle fatale en kritische foutsituaties worden kenbaar gemaakt aan de monitoring omgeving en de gegevens die geleid hebben tot de foutsituatie worden gelogd voor foutanalyse. Er is bekend welke andere gebeurtenissen relevant zijn om te loggen en hierop zijn applicaties en de monitoring omgeving geconfigureerd. Er wordt informatie gelogd waarmee kan worden bewaakt of de performance binnen de afgesproken serviceniveaus blijft en of capaciteitsgrenzen worden bereikt.
Architectuurdomein  : Application, Technology
Thema  : Informatiebeveiliging
Kwaliteitseigenschap  : Reliability
ArchiMate-views  : 
Relaties  :