Generieke processen en systemen

Versie door 127.0.0.1 (overleg) op 12 nov 2021 om 11:51 (SmartConnect import, batch-id = Generieke Architectuurprincipes.xml-20211112104839)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
ArchiMate-modellen > Generieke Architectuurprincipes > Principles > Generieke processen en systemen
ArchiMate-element Generieke processen en systemen
ArchiMate_Principle.png
Elementtype  : Principle
Element-id  : Id-1436ac59-72da-f985-2196-c15281e4aaa0
ArchiMate-model  : Generieke Architectuurprincipes
Label  : Generieke processen en systemen
Statement  : Er wordt gebruik gemaakt van generieke processen en systemen
MotivatieTekst  : Door te denken in generieke processen en systemen wordt maatwerk voorkomen en kosten worden bespaard. Hierdoor kan eenvoudiger gebruik worden gemaakt van standaard processen en oplossingen die beschikbaar zijn in de markt.
ImplicatieTekst  : Processen worden gebaseerd op generieke procesmodellen, zoals de procesmodellen die worden meegeleverd met pakketapplicaties. Functionele specificaties worden waar mogelijk gezamenlijk met andere soortgelijke organisaties opgesteld en niet specifiek gemaakt voor de eigen organisatie. Bij het specificeren van functionaliteit wordt een goede balans gezocht tussen genericiteit en voldoende procesondersteuning. Processen en systemen worden niet ingericht op uitzonderingen. Organisatiespecifieke keuzes worden uitgedrukt in (beleids)regels die binnen de generieke processen en functionaliteiten gehanteerd kunnen worden. Er zijn soms concessies nodig bij het inrichten van processen en systemen om maatwerk te voorkomen. Als er standaard oplossingen beschikbaar zijn dan wordt daar gebruik van gemaakt om zo organisatiespecifieke oplossingen te voorkomen.
Architectuurdomein  : Business, Application
Thema  : Business Process Management
Kwaliteitseigenschap  : Efficiency, Maintainability
ArchiMate-views  : 
Relaties  :