ArchiXL referentie-architectuur

Versie door Dgreefhorst (Overleg | bijdragen) op 25 mrt 2015 om 17:20

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

De ArchiXL referentie-architectuur is een generieke architectuur die kan worden gebruikt bij het opstellen van specifieke architecturen voor organisaties. De architectuur is opgesteld op basis van kennis en ervaringen van consultants van ArchiXL en zal worden bijgesteld op basis van nieuwe inzichten. Hij wordt gratis beschikbaar gesteld zodat anderen kunnen bouwen op de kennis van ArchiXL en feedback kunnen leveren. De architectuur beschrijft de inrichting van de organisatie en informatievoorziening op verschillende lagen, waarbij de nadruk ligt op de generieke inrichting; dat wat van toepassing is op iedere organisatie. Het biedt zowel een set van architectuurprincipes (richtinggevende uitspraken) als een set van modellen.

Architectuurprincipes

Modellen

Business

Informatie-Technologie

Informatie-Technologie lagenmodel

Functiespecifieke applicatiesGenerieke applicatieservicesApplicatieplatformFysieke infrastructuurOntwikkeling, beheer en beveiligingModellen.png

Meer informatie

Er is meer informatie beschikbaar over het IT lagenmodel. Meer achtergrondinformatie over (een oudere versie van) de architectuur is te vinden in het artikel "Een generieke IT-referentie-architectuur". Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met de beheerder, Danny Greefhorst (dgreefhorst@archixl.nl).

XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

XL&Links