--

Virtualisatie

Dit is de goedgekeurde versie van deze pagina. Er is geen nieuwere versie.
 
Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementHardware en software zijn gevirtualiseerd
MotivatieTekstVirtualisatie levert flexibiliteit; virtuele machines kunnen eenvoudig worden toegevoegd en verplaatst om in te springen op nieuwe vragen. Virtualisatie is een belangrijke enabler voor consolidatie, wat belangrijke kostenbesparingen oplevert. Middels virtualisatie kan op een efficiënte wijze beschikbaarheid en continuïteit worden verhoogd. Desktop virtualisatie is een enabler tijd- en plaatsonafhankelijk werken.
ImplicatieTekstProjecten vragen niet om fysieke machines maar om virtuele capaciteit. Er wordt aan nieuwe applicatie de eis gesteld dat zij binnen de geselecteerde virtualisatietechnologie kan draaien. Er zijn redundante virtuele machines die waarnaartoe kan worden overgeschakeld in geval van foutsituaties. Alle applicaties draaien in een gevirtualiseerde omgeving, tenzij extreme capaciteits- of performance-eisen worden gesteld. Desktops worden zoveel mogelijk gevirtualiseerd op centrale servers.
ArchitectuurdomeinTechnology
KwaliteitseigenschapReliability, Efficiency, Maintainability, Portability


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
VirtualisatieIs gerelateerd aan


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links