--

Tijd, plaats en apparaatonafhankelijkheid

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementDe informatievoorziening is tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk beschikbaar
MotivatieTekstKlanten willen op allerlei momenten, plaatsen en manieren toegang kunnen krijgen tot de voor hen relevante informatie. In toenemende mate willen zij daar ook via hun mobiele apparaten toegang tot hebben. Medewerkers hebben soortgelijke behoeften. De behoefte aan tijd- en plaatsonafhankelijk werken is ook een gevolg van een toenemende organisatieoverstijgende samenwerking. Het invullen van deze behoeften verhoogt de kwaliteit van de dienstverlening en zorgt er tevens voor dat de organisatie een aantrekkelijke werkgever is. Het biedt mensen meer flexibiliteit in hun werken. Het verhoogt ook de productiviteit van medewerkers, maakt efficiënter gebruik van gebouwcapaciteit mogelijk en voorkomt onnodig reizen. Het draagt daarmee bij aan een meer duurzame organisatie.
ImplicatieTekstKlanten en medewerkers hebben alleen een webbrowser en Internetverbinding nodig om toegang te krijgen tot functionaliteit en gegevens die door de organisatie wordt aangeboden. De gebruikersinterface van websites en -applicaties past zich aan aan de omvang en resolutie van het scherm van het apparaat (responsive design) zodat het op alle apparaten goed zichtbaar en bruikbaar is. De systemen die noodzakelijk zijn om digitale diensten aan klanten te kunnen leveren of mobiele medewerkers te ondersteunen zijn ook ’s avonds en in het weekend beschikbaar. Er is binnen de organisatie een draadloos netwerk met toegang tot Internet en met voldoende capaciteit voor gelijktijdig gebruik van meerdere apparaten per gebruiker.
ArchitectuurdomeinApplication, Technology
ThemaInformatiebeveiliging
KwaliteitseigenschapUsability


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links