--

Standaard producten

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementEr worden alleen standaardproducten of verzamelingen van standaardproducten aangeboden
MotivatieTekstDoor producten te standaardiseren kan snel worden geleverd tegen een voorspelbare tijd en kosten. Klanten met meer specifieke behoeften worden ook bediend. Hun behoeften zijn altijd te vertalen naar een verzameling van standaardproducten. Ook deze verzameling van standaardproducten kan in een aantal gevallen zelf weer gestandaardiseerd worden.
ImplicatieTekstEr is een producten en dienstencatalogus waarin de standaardproducten zijn beschreven. Verzoeken van klanten om producten die niet in de catalogus staan worden vertaald naar een verzameling van onderdelen die wel in de catalogus staan.

Producten kunnen worden samengesteld uit andere producten, waarbij het samenstel als één geheel in alle processen en systemen kan worden behandeld. Veelvoorkomende verzamelingen van standaardproducten worden zelf ook als een standaardproduct gedefinieerd. Voor alle standaardproducten zijn er standaardprocessen beschreven, met duidelijke rollen, taken en verantwoordelijkheden en standaard doorlooptijden. Standaardproducten worden zoveel mogelijk via een geautomatiseerd proces afgehandeld, die alleen steekproefsgewijs wordt gecontroleerd.Er wordt niet geïnvesteerd

in expertise die nodig is om maatwerkproducten te kunnen leveren.
ArchitectuurdomeinBusiness
KwaliteitseigenschapReliability, Efficiency


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links