--

Standaard definitie en formaat

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementGegevens hanteren een standaard definitie en zijn beschikbaar in een gestandaardiseerd formaat
MotivatieTekstOm gegevens goed te kunnen uitwisselen is het belangrijk dat het helder is wat hun structuur en definitie is. Door deze definities te standaardiseren wordt een uniforme interpretatie mogelijk en wordt afhankelijkheid van specifieke applicaties of leveranciers voorkomen. Daarbij is ook de vorm (formaat) relevant, omdat anders gegevens mogelijk nog steeds niet toegankelijk zijn. Een standaard definitie en formaat maakt zowel integratie tussen applicaties als migraties naar (nieuwe versies van) applicaties veel eenvoudiger.
ImplicatieTekstEr zijn standaard gegevensdefinities en formaten vastgesteld voor de verschillende soorten gegevens, waarbij maximaal wordt aangesloten bij bestaande standaarden zoals aangegeven in de lijst van het Forum Standaardisatie. Applicaties worden geselecteerd op ondersteuning van de geselecteerde gegevensdefinities en formaten.
ArchitectuurdomeinData
ThemaApplicatie-integratie, Gegevensbeheer
KwaliteitseigenschapFunctionality, Portability


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links