--

Schaalbare infrastructuur

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementDe IT-infrastructuur is schaalbaar
MotivatieTekstDoor een schaalbare IT-infrastructuur in te richten kunnen dit soort ontwikkelingen snel worden ondersteund en worden desinvesteringen zoveel mogelijk voorkomen. IT systemen aanschaffen op de maximale toekomstige capaciteit is relatief duur aangezien de capaciteit nog niet direct nodig is en prijzen in de toekomst zullen dalen.
ImplicatieTekstIT-systemen worden geselecteerd op hun ondersteuning voor schaling. Het capacity management proces is ingericht. IT systemen worden geschaald op de huidige volumes en de volumegroei wordt periodiek ge-evalueerd. Er wordt overeenstemming bereikt over een afdoende overcapaciteit om te kunnen voldoen aan korte termijn, onvoorspelbare groei. Er wordt bij verwachte extreme piekbelastingen overwogen om gebruik te maken van clouddiensten om deze pieken op te vangen. Er zal mogelijk een iets hogere eerste investering nodig zijn om schaalbaarheid mogelijk te maken.
ArchitectuurdomeinTechnology
KwaliteitseigenschapEfficiency


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links