Persoonlijke verbinding

Dit is de goedgekeurde versie van deze pagina. Er is geen nieuwere versie.
 
Infrastructuurservice.png
Een infrastructuurservice is een extern waarneembare en voor de omgeving betekenisvolle eenheid van functionaliteit, aangeboden door een of meer nodes en aan de omgeving blootgesteld via eenduidige koppelvlakken.

Eigenschappen

BeschrijvingVerbinding tussen apparaten dichtbij één enkele persoon.

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Persoonlijke verbindingSpecialiseert

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt

Een "personal area network" (PAN) is een computernetwerk dat gebruikt wordt voor communicatie tussen computer-apparaten (waaronder telefoons en PDA's) dichtbij één enkele persoon. De apparaten kunnen juist wel of niet tot diezelfde persoon behoren. Wordt er bijv. gekoppeld met een laptop van een andere persoon, dan is er eigenlijk al sprake van een klein LAN. Het bereik van een PAN is meestal enkele meters. PAN's kunnen gebruikt worden voor communicatie tussen de persoonlijke apparaten zelf of om te verbinden met een netwerk op hoger niveau en het Internet (een zgn. uplink).

PAN's kunnen fysiek verbonden zijn met bussen van computers, zoals USB en FireWire. Een draadloos PAN (WPAN) kan tevens gerealiseerd worden met netwerk-technologieën zoals Infrarode Data Associatie, Bluetooth en draadloos USB.

(bron: WikiPedia)
Property "Citaat" (as page type) with input value "Een "personal area network" (PAN) is een computernetwerk dat gebruikt wordt voor communicatie tussen computer-apparaten (waaronder telefoons en PDA's) dichtbij één enkele persoon. De apparaten kunnen juist wel of niet tot diezelfde persoon behoren. Wordt er bijv. gekoppeld met een laptop van een andere persoon, dan is er eigenlijk al sprake van een klein LAN. Het bereik van een PAN is meestal enkele meters. PAN's kunnen gebruikt worden voor communicatie tussen de persoonlijke apparaten zelf of om te verbinden met een netwerk op hoger niveau en het Internet (een zgn. uplink).

PAN's kunnen fysiek verbonden zijn met bussen van computers, zoals USB en FireWire. Een draadloos PAN (WPAN) kan tevens gerealiseerd worden met netwerk-technologieën zoals Infrarode Data Associatie, Bluetooth en draadloos USB.

(bron
WikiPedia)" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.

XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

XL&Links