Persistentie

Dit is de goedgekeurde versie van deze pagina. Er is geen nieuwere versie.
 
Infrastructuurservice.png
Een infrastructuurservice is een extern waarneembare en voor de omgeving betekenisvolle eenheid van functionaliteit, aangeboden door een of meer nodes en aan de omgeving blootgesteld via eenduidige koppelvlakken.

Eigenschappen

BeschrijvingHet mogelijk maken dat gegevens worden opgeslagen vanuit een applicatie.

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
PersistentieSpecialiseert

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Persistentieraamwerk (Node)RealiseertPersistentie

Ook in de ICT wordt het begrip gebruikt, men spreekt over het persistent maken van gegevens (data): gegevens worden zodanig opgeslagen dat ze op een later tijdstip weer opgehaald kunnen worden, bijvoorbeeld in een database. Als men het SQLcommando commit geeft, zijn de gegevens persistent, ook als de stroom uitvalt.

(bron: Wikipedia)
Property "Citaat" (as page type) with input value "Ook in de ICT wordt het begrip gebruikt, men spreekt over het persistent maken van gegevens (data): gegevens worden zodanig opgeslagen dat ze op een later tijdstip weer opgehaald kunnen worden, bijvoorbeeld in een database. Als men het SQLcommando commit geeft, zijn de gegevens persistent, ook als de stroom uitvalt.
(bron
Wikipedia)" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.

XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

XL&Links