Intrusion prevention en detection

Dit is de goedgekeurde versie van deze pagina. Er is geen nieuwere versie.
 
Infrastructuurservice.png
Een infrastructuurservice is een extern waarneembare en voor de omgeving betekenisvolle eenheid van functionaliteit, aangeboden door een of meer nodes en aan de omgeving blootgesteld via eenduidige koppelvlakken.

Eigenschappen

BeschrijvingHet detecteren, voorkomen en verwijderen van ongewenste berichten op het niveau van het netwerk

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Intrusion prevention en detectionSpecialiseert

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt

Een Intrusion Detection System of IDS is een geautomatiseerd systeem dat ongeautoriseerde toegang tot een informatiesysteem of netwerk detecteert. Onder ongeautoriseerde toegang wordt verstaan een inbreuk op de vertrouwelijkheid, integriteit of beschikbaarheid (Engels: confidentiality, integrity, availability ook wel afgekort tot CIA) van informatie. Dit kan gaan van aanvallen door gespecialiseerde hackers tot zogenaamde scriptkiddies die geautomatiseerde - en vaak door anderen geschreven - aanvallen gebruiken.

Een IDS bestaat uit sensoren opgesteld in het netwerk of op systemen, een console van waaruit gebeurtenissen en alarmen in de gaten gehouden kunnen worden en een engine die de regels beheert.

(bron: WikiPedia)
Property "Citaat" (as page type) with input value "Een Intrusion Detection System of IDS is een geautomatiseerd systeem dat ongeautoriseerde toegang tot een informatiesysteem of netwerk detecteert. Onder ongeautoriseerde toegang wordt verstaan een inbreuk op de vertrouwelijkheid, integriteit of beschikbaarheid (Engels: confidentiality, integrity, availability ook wel afgekort tot CIA) van informatie. Dit kan gaan van aanvallen door gespecialiseerde hackers tot zogenaamde scriptkiddies die geautomatiseerde - en vaak door anderen geschreven - aanvallen gebruiken.

Een IDS bestaat uit sensoren opgesteld in het netwerk of op systemen, een console van waaruit gebeurtenissen en alarmen in de gaten gehouden kunnen worden en een engine die de regels beheert.

(bron
WikiPedia)" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.

XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

XL&Links