Instructieverwerking

Dit is de goedgekeurde versie van deze pagina. Er is geen nieuwere versie.
 
Infrastructuurservice.png
Een infrastructuurservice is een extern waarneembare en voor de omgeving betekenisvolle eenheid van functionaliteit, aangeboden door een of meer nodes en aan de omgeving blootgesteld via eenduidige koppelvlakken.

Eigenschappen

BeschrijvingHet verwerken van instructies op een fysieke verwerkingseenheid.

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
InstructieverwerkingSpecialiseert

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Processor (Node)RealiseertInstructieverwerking
Server (Node)RealiseertInstructieverwerking
Thin client (Node)RealiseertInstructieverwerking
Werkstation (Node)RealiseertInstructieverwerking

In de computerwetenschap is een instructie één enkele bewerking die door de processor uitgevoerd wordt in computerarchitectuur. De toegelaten instructies zijn gedefinieerd en bepaald in de instructieset-architectuur (ISA) van elk platform. Die instructieset bepaalt ook de operanden voor doel- en bestemmingsregisters en eventueel intermediaire velden. Machine-instructies zijn getallen die binair voorgesteld kunnen worden. Een deel(veld) van de instructie geeft aan welke bewerking uitgevoerd moet worden; dit deel wordt opcode genoemd. Aangezien de numerieke voorstellingen praktisch moeilijk te begrijpen zijn voor de mens, gebruiken programmeurs korte afkortingen die met deze opcodes ongeveer overeenkomen. Dit heten mnemonische opcodes.

(bron: WikiPedia)
Property "Citaat" (as page type) with input value "In de computerwetenschap is een instructie één enkele bewerking die door de processor uitgevoerd wordt in computerarchitectuur. De toegelaten instructies zijn gedefinieerd en bepaald in de instructieset-architectuur (ISA) van elk platform. Die instructieset bepaalt ook de operanden voor doel- en bestemmingsregisters en eventueel intermediaire velden. Machine-instructies zijn getallen die binair voorgesteld kunnen worden. Een deel(veld) van de instructie geeft aan welke bewerking uitgevoerd moet worden; dit deel wordt opcode genoemd. Aangezien de numerieke voorstellingen praktisch moeilijk te begrijpen zijn voor de mens, gebruiken programmeurs korte afkortingen die met deze opcodes ongeveer overeenkomen. Dit heten mnemonische opcodes.
(bron
WikiPedia)" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.

XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

XL&Links