--

Hoge beschikbaarheid basisinfrastructuur

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementDe basisinfrastructuur is hoog beschikbaar
MotivatieTekstEr moet voorkomen worden dat de bedrijfsprocessen stil vallen. Gebruikers verwachten ook dat IT-systemen gewoon beschikbaar zijn. Basisinfrastructuur is die infrastructuur die wordt gedeeld door alle applicaties en de beschikbaarheid van deze basisinfrastructuur is dan ook bepalend voor de beschikbaarheid van applicaties. Het is dan ook belangrijk in ieder geval deze basisinfrastructuur hoog beschikbaar in te richten.
ImplicatieTekstBasisinfrastuctuur zoals het netwerk, de fysieke opslag en directory services die beschikbaar moeten zijn voor applicaties zijn redundant uitgevoerd. Redundant uitgevoerde basisinfrastructuur is zodanig ingericht dat een verstoring geautomatiseerd wordt afgehandeld. Voor applicaties zijn specifieke beschikbaarheidseisen gedefinieerd waardoor ook specifieke delen van de overige infrastructuur hoog beschikbaar dienen te zijn. Updates van de basisinfrastructuur worden live aangebracht.
ArchitectuurdomeinTechnology
ThemaInformatiebeveiliging
KwaliteitseigenschapReliability


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links