--

Geoptimaliseerd transport

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementHet transport van berichten is geoptimaliseerd
MotivatieTekstCommunicatie over een netwerk leidt tot een zekere vertraging, die zoveel mogelijk moet worden voorkomen. Als communicatie binnen één machine plaats vindt (bijvoorbeeld binnen de servicebus) dan kan hiervoor ook gebruik gemaakt worden van geoptimaliseerde mechanismen. Het verzenden van documenten zorgt voor een relatief hoge netwerkbelasting en zou dan ook zo efficiënt mogelijk moeten plaats vinden.
ImplicatieTekstBestanden worden bij voorkeur niet meegezonden in een bericht, maar alleen naar verwezen in het bericht. Als er toch een bestand in een bericht zit dan wordt deze als binair object meegezonden in een bericht, bij het ontvangen van het bericht door de integratie-infrastructuur afgesplitst en bij het verzenden weer bijgevoegd. Communicatie binnen de integratie-infrastructuur gebruikt een geoptimaliseerd berichtformaat en transportmechanisme (local transport). Traceerbaarheid (logging) van berichten is niet afhankelijk van de gebruikte communicatiemechanismen.
ArchitectuurdomeinData, Application, Technology
ThemaApplicatie-integratie
KwaliteitseigenschapEfficiency


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links