--

Generieke processen en systemen

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementEr wordt gebruik gemaakt van generieke processen en systemen
MotivatieTekstDoor te denken in generieke processen en systemen wordt maatwerk voorkomen en kosten worden bespaard. Hierdoor kan eenvoudiger gebruik worden gemaakt van standaard processen en oplossingen die beschikbaar zijn in de markt.
ImplicatieTekstProcessen worden gebaseerd op generieke procesmodellen, zoals de procesmodellen die worden meegeleverd met pakketapplicaties. Functionele specificaties worden waar mogelijk gezamenlijk met andere soortgelijke organisaties opgesteld en niet specifiek gemaakt voor de eigen organisatie. Bij het specificeren van functionaliteit wordt een goede balans gezocht tussen genericiteit en voldoende procesondersteuning. Processen en systemen worden niet ingericht op uitzonderingen. Organisatiespecifieke keuzes worden uitgedrukt in (beleids)regels die binnen de generieke processen en functionaliteiten gehanteerd kunnen worden. Er zijn soms concessies nodig bij het inrichten van processen en systemen om maatwerk te voorkomen. Als er standaard oplossingen beschikbaar zijn dan wordt daar gebruik van gemaakt om zo organisatiespecifieke oplossingen te voorkomen.
ArchitectuurdomeinBusiness, Application
ThemaBusiness Process Management
KwaliteitseigenschapEfficiency, Maintainability


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links