--

Geen authenticatie in servicebus

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementToegang tot koppelvlakken is geauthenticeerd en geautoriseerd en verloopt via het identity- en accessmanagementsysteem
MotivatieTekstHet beleggen van de verantwoordelijkheid voor authenticatie en autorisatie van services in de servicebus zou tot een complexe inrichting van de servicebus leiden. Daarnaast kan niet worden gegarandeerd dat alle integraties via de servicebus verlopen, waardoor applicaties zelf ook noodzakelijke beveiligingsmaatregelen moeten nemen. Een algemeen principe is ook dat gegevens dicht bij de bron beveiligd zouden moeten zijn.
ImplicatieTekstApplicaties gebruiken het identity- en accessmanagementsysteem voor het authenticeren van verzoeken. Applicaties autoriseren de aanroeper van een service als deze service vertrouwelijke informatie ontsluit en kunnen hiervoor gebruik maken van het identity- en accessmanagementsysteem. Applicaties ontvangen (op een veilige manier) de identificatie van de aanroeper die kan worden gebruikt voor authenticatie, autorisatie en audit doeleinden.
ArchitectuurdomeinApplication
ThemaApplicatie-integratie, Identity- en accessmanagement
KwaliteitseigenschapFunctionality


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links