--

Financieel adviessysteem

Dit is de goedgekeurde versie van deze pagina. Er is geen nieuwere versie.
Applicatiecomponent.png
Een applicatiecomponent is een modulair, installeerbaar en vervangbaar onderdeel van een systeem dat zijn inhoud afschermt en zijn functionaliteit blootstelt aan zijn omgeving via een verzameling koppelvlakken.

Eigenschappen

CategorieApplicatiecomponent
BeschrijvingEen financieel adviessysteem biedt ondersteuning voor het geven van financieel advies aan klanten.
AbstractieniveauLogisch
Open sourceNee


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Financieel adviessysteemRealiseert


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Infa AfinProSpecialiseertFinancieel adviessysteem


Een tussenpersoon, verzekeringsagent, intermediair of financieel adviseur is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van financiële diensten, zoals verzekeringen en hypotheken. De tussenpersoon zal doorgaans bemiddelen tussen de aanbieder en vrager. Een tussenpersoon kan een zeer breed scala aan financiële producten aanbieden (zoals verzekeringen, hypotheken, betaalrekeningen, spaarrekeningen, persoonlijke leningen en beleggingen).

Een tussenpersoon kan voor slechts één of een zeer groot aantal aanbieders bemiddelen. In sommige Europese landen (zoals Italië) is de eerste variant het meest gebruikelijk, in andere (zoals Nederland) komt de tweede variant het meest voor. In Italië was het tot voor kort wettelijk verboden dat een tussenpersoon voor meerdere aanbieders bemiddelde. In Europa verliezen de aan één aanbieder gebonden tussenpersonen snel terrein ten gunste van de directe verkoop en tussenpersonen met meerdere aanbieders.

(bron: WikiPedia)

XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links