--

Federatieve identiteiten

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementApplicaties zijn federatief toegankelijk voor gebruikers waarmee de organisatie geen vastgelegde relatie heeft
MotivatieTekstDoor een toename van samenwerking tussen organisaties zullen steeds meer gebruikers van applicaties van de organisatie afkomstig zijn van andere organisaties. Het is onwenselijk al deze gebruikers vast te leggen in de directory van de organisatie omdat dit (onnodige) inspanning kost. Daarnaast kan de organisatie de verantwoordelijkheid voor personen waarmee ze geen vastgelegde relatie heeft niet goed nemen. De mate van vertrouwen in accounts die door anderen zijn uitgegeven verschilt.
ImplicatieTekstDe organisatie is alleen identity provider voor personen waarmee zij een vastgelegde relatie heeft. De organisatie is service provider voor applicaties die gebruikt worden door gebruikers waarmee zij geen vastgelegde relatie heeft. Er is een trustrelatie tussen de organisatie en de identity provider, eventueel via een intermediair. Indien bepaalde gebruikersgroepen federatief toegankelijk zijn via een intermediair dan wordt aangesloten bij deze intermediair.
ArchitectuurdomeinData, Application, Technology
ThemaIdentity- en accessmanagement
KwaliteitseigenschapFunctionality, Maintainability


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links