--

Expliciete bewaking

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementAlle gebeurtenissen die relevant zijn voor het bewaken van de serviceniveaus worden expliciet bewaakt
MotivatieTekstVerstoringen moeten zoveel mogelijk geautomatiseerd worden afgehandeld en gecorrigeerd, ondermeer om beschikbaarheid buiten kantooruren te kunnen garanderen. Daarnaast moet in het algemeen de beschikbaarheid, capaciteit en performance worden bewaakt en moet het mogelijk zijn om de oorzaak van verstoringen te kunnen analyseren. Hiertoe is het belangrijk dat applicaties de juiste informatie loggen om deze analyses uit te kunnen voeren. Zonder deze logging is de detectie en diagnose van problemen zeer tijdrovend of zelfs onmogelijk.
ImplicatieTekstAlle fatale en kritische foutsituaties worden kenbaar gemaakt aan de monitoring omgeving en de gegevens die geleid hebben tot de foutsituatie worden gelogd voor foutanalyse. Er is bekend welke andere gebeurtenissen relevant zijn om te loggen en hierop zijn applicaties en de monitoring omgeving geconfigureerd. Er wordt informatie gelogd waarmee kan worden bewaakt of de performance binnen de afgesproken serviceniveaus blijft en of capaciteitsgrenzen worden bereikt.
ArchitectuurdomeinApplication, Technology
ThemaInformatiebeveiliging
KwaliteitseigenschapReliability


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links