Enterprise portaal

Dit is de goedgekeurde versie van deze pagina. Er is geen nieuwere versie.
 
 
Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

StatementHet enterprise portaal is het startpunt voor iedereen binnen de organisatie
MotivatieTekstMensen hebben behoefte aan een startpunt waarvandaan ze andere zaken kunnen vinden, zodat ze niet hoeven te zoeken. Door te starten vanuit één punt waarop je inlogt, wordt zoveel mogelijk voorkomen dat gebruikers nogmaals moeten inloggen. Een portaal kan er ook voor zorgen dat je een optimale gebruikerservaring hebt (gebaseerd op je rol, je voorkeuren en je gedrag). Er zit in portalen veel generieke functionaliteit voor informatieverstrekking, sociale interactie en samenwerken. Het is inefficiënt om deze meervoudig te ontwikkelen en te beheren.
ImplicatieTekstEr is maar één enterprise portaal en daarvandaan kun je alles vinden. Het enterprise portaal toont alleen wat past bij je rol(len). Er zijn geen verschillende enterprise portalen voor verschillende rollen. Andere applicaties manifesteren zich niet als startpunt, maar verwijzen wel naar het enterprise portaal. Het enterprise portaal is aangesloten op de algemene identity- en accessmanagement voorzieningen die voor eenmalig/verminderd inloggen zorgen
ArchitectuurdomeinApplication
ThemaUser Interface
KwaliteitseigenschapUsability

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Enterprise portaalIs gerelateerd aan

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt

XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

XL&Links