--

Eigenaarschap accounts

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementAccounts hebben een eigenaar
MotivatieTekstHet is belangrijk dat de organisatie regie heeft op de toegang tot systemen. Door een eigenaar toe te kennen aan elk account dat de organisatie uitgeeft is er altijd een aanspreekpunt dat kan aangeven of toegang nog wenselijk is. Eigenaarschap van accounts is een verantwoordelijkheid van de gebruikersorganisatie en niet van de IT-afdeling.
ImplicatieTekstBij het aanmaken van een identiteit wordt de eigenaar expliciet geregistreerd. De verantwoordelijke voor de identiteit is ook de eigenaar van het account. De eigenaar is ervoor verantwoordelijk om erop toe te zien dat accounts waarvan hij eigenaar is nog toegang nodig hebben tot UM systemen. Om de eigenaar te ondersteunen worden accounts en de autorisaties die hier direct aan gekoppeld zijn voorzien van een eindtijd en wordt de eigenaar ruim voor het verstrijken van de eindtijd op de hoogte gesteld van het intrekken van het account.
ArchitectuurdomeinData
ThemaGegevensbeheer, Governance, Identity- en accessmanagement
KwaliteitseigenschapFunctionality


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links