--

Continue en pro-actief bewaken serviceniveau's

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementDe serviceniveau's van IT-systemen worden continu en pro-actief bewaakt
MotivatieTekstVerstoringen in IT-systemen zouden zo min mogelijk impact moeten hebben op gebruikers. Door verstoringen vroegtijdig te signaleren kan mogelijk worden ingegrepen voordat de gebruiker er iets van merkt. Bij voorkeur worden verstoringen voorkomen. Hiervoor zouden in ieder geval moeten worden bewaakt wanneer capaciteitsgrenzen worden overschreden, zodat tijdig extra capaciteit kan worden bijgeschakeld.
ImplicatieTekstEr worden expliciete afspraken gemaakt over de serviceniveau’s die de operatie verwacht van de ICT-systemen. Er wordt periodiek gerapporteerd over de mate waarin de serviceniveau’s worden behaald. Er wordt continu gemonitord of ICT-systemen beschikbaar zijn, zodat verstoringen direct inzichtelijk zijn. Alle fatale en kritische foutsituaties worden kenbaar gemaakt aan de monitoring omgeving en de gegevens die geleid hebben tot de foutsituatie worden gelogd voor foutanalyse. De capaciteit die nodig is voor de ICT-systemen en de groei ervan is inzichtelijk en wordt ruim voordat grenzen worden bereikt verhoogd.
ArchitectuurdomeinTechnology
ThemaInformatiebeveiliging
KwaliteitseigenschapReliability


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links