Canonical gegevensmodel

Dit is de goedgekeurde versie van deze pagina. Er is geen nieuwere versie.
 
 
Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

StatementGegevens die worden uitgewisseld conformeren aan het canonical gegevensmodel
MotivatieTekstDoor gemeenschappelijke gegevensdefinities te gebruiken worden onnodige vertalingen en semantische verschillen voorkomen. Een canonical gegevensmodel standaardiseert de definities van gegevens die worden uitgewisseld in een organisatie. Als applicaties geen kennis hebben van elkaars gegevensmodel dan hoeft bij vervanging van de ene applicatie de andere applicatie niet te worden aangepast. In het algemeen worden applicaties beter onderhoudbaar als ze geen kennis hebben van de datamodellen van andere applicaties.
ImplicatieTekstEr wordt een canonical gegevensmodel gedefinieerd en centraal beheerd. Alle berichten die tussen applicaties worden uitgewisseld voldoen aan het schema dat het canonical gegevensmodel representeert. Applicaties die zelf niet kunnen voldoen aan het canonical gegevensmodel gebruiken vertalings services om hun gegevensmodel te vertalen naar het canonical gegevensmodel.
ArchitectuurdomeinData
ThemaApplicatie-integratie
KwaliteitseigenschapReliability, Maintainability

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Canonical gegevensmodelIs gerelateerd aan

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt

XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

XL&Links