--

Betekenisvolle gegevens

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementDe gegevens die worden beheerd door een applicatie zijn functioneel betekenisvol
MotivatieTekstGegevens die alleen om technische redenen worden opgeslagen kunnen niet door eindgebruikers worden beheerd omdat ze voor hen niet betekenisvol zijn. Daarnaast verhoogt het opslaan van dat soort gegevens wel de complexiteit van de applicatie en het gegevensmodel. Als het gegevensmodel functioneel niet betekenisvol is ontstaat er ook het risico dat velden worden misbruikt.
ImplicatieTekstVoor alle applicaties wordt het gegevensmodel en de bijbehorende integriteitsregels expliciet gedocumenteerd. Het logische gegevensmodel van applicaties is afgestemd met eindgebruikers die de betekenis van alle gegevenselementen en relaties begrijpen. Er worden geen versies van gegevens opgeslagen als er geen functionele eis van een eindgebruiker voor gedefinieerd is. Bij het schonen van gegevens moet bewaakt worden dat de resterende gegevens wel functioneel betekenisvol zijn.
ArchitectuurdomeinData, Application
KwaliteitseigenschapMaintainability


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links