--

Behoeftegedreven procesondersteuning

Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

CategoriePrincipe
StatementProcesondersteuning is afgestemd op behoeften van gebruikers
MotivatieTekstGebruikers moeten goed worden ondersteund in hun dagelijkse werk. Het is daarom belangrijk om goed te begrijpen hoe de processen precies lopen bij het bepalen van de systeemondersteuning. In elke processtap moet alle noodzakelijke informatie direct beschikbaar zijn.
ImplicatieTekstBij het ontwikkelen van een nieuwe applicatie wordt eerst een analyse van het gewenste proces uitgevoerd en niet een bestaand systeem 1-1 nagebouwd. De gegevens die in een activiteit aan een medewerker worden aangeboden zijn afgestemd op de informatiebehoefte in die activiteit. Er is een directe relatie tussen het verloop van het bedrijfsproces en de ondersteuning ervan in applicaties en het BPM systeem. Bij voorkeur wordt gebruik gemaakt van BPMN 2.0 voor het modelleren van bedrijfsprocessen omdat deze vertalingen tussen logische en technische definitie vermijdt.
ArchitectuurdomeinApplication
ThemaBusiness Process Management
KwaliteitseigenschapUsability


Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten


Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt


XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

XL&Links