Beheer van bedrijfsregels

Dit is de goedgekeurde versie van deze pagina. Er is geen nieuwere versie.
 
Principe.png
Een principe is een normatieve eigenschap van alle systemen in een gegeven situatie of van de wijze waarop die systemen worden gerealiseerd.

Eigenschappen

StatementBedrijfsregels die complex en/of aan veel verandering onderhevig zijn worden expliciet beheerd door bedrijfsregelbeheer services
MotivatieTekstDeze service is specifiek bedoeld voor het beheren van bedrijfsregels en zorgt ervoor dat deze regels eenvoudiger aan te passen zijn dan als ze hardgecodeerd zijn. Een dergelijke service vraagt minder technische kennis waardoor ook analisten de bedrijfsregels zelf kunnen onderhouden. Door bedrijfsregels los te beheren kunnen ze ook eenvoudiger worden hergebruikt.
ImplicatieTekstBedrijfsregels worden expliciet geïdentificeerd en gedocumenteerd in de analyse fase. De complexiteit en wijzigbaarheid van elke bedrijfsregel wordt bepaald. Per soort bedrijfsregel (acceptatieregel, procesregel, etc.) wordt het juiste bedrijfsregelbeheersysteem gezocht om deze regels in te beheren. De bedrijfsvoering kan zelf de bedrijfsregels aanpassen, alhoewel er nog steeds een test fase noodzakelijk is.
ArchitectuurdomeinApplication
KwaliteitseigenschapMaintainability

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Beheer van bedrijfsregelsIs gerelateerd aan

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt

XL&Blogs

XL&Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en
ontwikkelingen binnen XL&Knowledge?

XL&Links